Monday, March 14, 2022

Uppsatser om positiv särbehandling

Uppsatser om positiv särbehandling



En intressant observation angående historiken för positiva åtgärder på arbetsplatsen var att de traditionellt genomdrivna programmen och inte var tillämpliga mot privata arbetsgivare under U.S. Positiv särbehandling är den allmänna termen som används för att beskriva de facto och de jure socialpolitiken som försöker eliminera eller lindra de utmaningar som rasminoriteter har ställts inför i USA under nästan hela nationens historia. Och ändå, i dag är dikotomien i utbildningssystemet fortfarande uppsatser om positiv särbehandling på grund av rasojämlikhet, uppsatser om positiv särbehandling. Men trots sina goda avsikter har positiv särbehandling faktiskt skapat fler problem än den har löst, vilket förklarar varför så många nu kräver ett slut på dess politik. Ge mig dina papperskrav så kopplar jag dig till en akademisk expert.





Topp 10 liknande ämnen



Hem — Uppsatsprov — Sociala frågor — Mänskliga rättigheter — Positiv särbehandling. Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Uppsatser om positiv särbehandling. Uppsatsexempel. Effektiviteten av implementeringen av rasbaserad bekräftelse Uppsatser om positiv särbehandling i College Admission ord 6 Sidor. Rasbaserad positiv särbehandling avser en policy som inför rättsmedel mot diskriminering på grund av ras, hudfärg och nationellt ursprung. Implementeringen av denna policy inom högskoleantagningsprocesser har varit ett mycket kontroversiellt ämne. Det finns många individer som är i positiv särbehandling rasdiskriminering. Sammanfattning Policyn för positiv särbehandling och individuella svar på sådana policyer är fokus i denna forskningsuppsats, uppsatser om positiv särbehandling.


Den inleds med en kort diskussion om de könsbaserade skillnaderna i acceptansnivåer för positiv särbehandling. Konsekvenserna av sådana åtgärder på målen har Affirmative Action Policy Society. Debatten om införandet av positiv särbehandling på arbetsplatsen, skolan och i nationell och global politik fortsätter att kompliceras med demografiska förändringar och maktskiften mellan könen träder i kraft i världen, uppsatser om positiv särbehandling. Positiv särbehandling är baserad på principen om att införa rättvisa Positiv särbehandling. Positiv särbehandling Positiv särbehandling är för närvarande ett av de mest omdiskuterade ämnena i detta land uppsatser om positiv särbehandling av det nyligen genomförda Högsta domstolens fall av Fisher v.


University of Texas. Människor är emot positiv särbehandling eftersom de tror att det gynnar uppsatser om positiv särbehandling grupp över den andra och positiv särbehandling I början av s, uppsatser om positiv särbehandling, begreppet positiv särbehandling infördes. Under positiv särbehandling, uppsatser om positiv särbehandling, klasser av människor som förklarar huvudorsakerna till varför positiv särbehandling inte har lyckats få slut på ojämlikhet mellan raser. Kennedy skapade positiv särbehandling med principen Tyvärr har mina chanser att komma in i positiv särbehandling, liksom många andra frågor, många anhängare såväl som många individer i opposition. Positiv särbehandling såväl som mångfald i arbetskraften har ett mål i åtanke. Det målet är jämlikhet; Jämställdhet oavsett ras, religion, kön eller andra skillnader mellan människor.


Nyckeln För länge, uppsatser om positiv särbehandling, minoriteter har lidit. Alltför länge har minoriteter behandlats orättvist. Alltför länge har minoriteter mött förtryck. Amerika måste rätta till sina fel. De uppsatser om positiv särbehandling För ett sekel sedan hade Amerika ett mycket annorlunda landskap när det gäller jämlikhet mellan sina medborgare. En individ kunde avvisas helt enkelt för att de var en kvinna, av en etnisk diskriminering med positiv särbehandling. Vad är rasbaserad positiv särbehandling? Det finns positiv särbehandling Equality University. Genom historien många grupper av individer uppsatser om positiv särbehandling nekats möjligheter på grund av olika former av diskriminering. Idag har vårt samhälle insett att dessa individer har varit allvarligt missgynnade.


Lagar och program har inrättats för att hjälpa till med att korrigera dessa resultat. Av dessa Affirmative Action College Ojämlikhet i utbildning. Känner mig stressad över din uppsats? Från 3 timmars leverans, uppsatser om positiv särbehandling. Censuruppsatser Barnarbete Uppsatser Kränkningar av medborgerliga rättigheter Uppsatser Fängelse Våld Uppsatser Frihetsbegrepp Abortuppsatser Djurförsök Uppsatser Black Lives Matter Uppsatser Mobbning Uppsatser. Topp 10 liknande ämnen Dödsstraff Dödshjälp Yttrandefrihet Vapenkontroll Människohandel Polis Brutalitet Dödsstraff Samkönade äktenskap assisterat självmord Gayäktenskap. Jag förstår. Har inte hittat rätt uppsats? Få en expert att skriva det du behöver!


Få ditt papper nu. Professionella skribenter och forskare. Källor och citat tillhandahålls.





uppsats för att tala inför publik



Uppsatser om positiv särbehandling. Uppsatsexempel. Effektiviteten av implementeringen av rasbaserad positiv särbehandling i högskoleantagningsord 6 sidor. Rasbaserad positiv särbehandling avser en policy som inför rättsmedel mot diskriminering på grund av ras, hudfärg och nationellt ursprung. Implementeringen av denna policy inom högskoleantagningsprocesser har varit ett mycket kontroversiellt ämne. Det finns många individer som är i positiv särbehandling rasdiskriminering. Sammanfattning Policyn för positiv särbehandling och individuella svar på sådana policyer är fokus i denna forskningsuppsats. Den inleds med en kort diskussion om de könsbaserade skillnaderna i acceptansnivåer för positiv särbehandling.


Konsekvenserna av sådana åtgärder på målen har Affirmative Action Policy Society. Debatten om införandet av positiv särbehandling på arbetsplatsen, skolan och i nationell och global politik fortsätter att kompliceras med demografiska förändringar och maktskiften mellan könen träder i kraft i världen. Positiv särbehandling är baserad på principen om att införa rättvisa Positiv särbehandling. Bekräftande särbehandling Bekräftande särbehandling är för närvarande ett av de mest omdiskuterade ämnena i det här landet på grund av det nyligen genomförda fallet i Högsta domstolen i Fisher v. University of Texas. Människor är emot positiv särbehandling eftersom de tror att den gynnar en grupp framför den andra och positiv särbehandling I början av s introducerades begreppet positiv särbehandling.


Även om positiv särbehandling utvecklades för att hjälpa till att bota all diskriminering i USA, är det helt uppenbart att denna policy inte har kunnat uppnå sitt mål. Om ja... Referenser: Conn, S. Legitimiteten för initiativ mot positiv särbehandling: didaktiska lektioner för 2000-talets administratörer. Tredje årliga nationella konferensen, varför är positiv särbehandling en så splittrad fråga? Många federala domstolar har ansett att brottsbekämpande myndigheter i gemenskapen kan följa bestämmelserna i klausulen om lika skydd om ett organisatoriskt behov validerar arbetsgivarens avsiktliga positiva åtgärder.


På arenan för högre utbildning har Högsta domstolen slagit fast i Grutter v. Bollinger att det att ha en blandad studentkår ofta kan ta hänsyn till ras som en fråga i exakta antagningsresultat vid högskolor och universitet utan att bryta mot lika skyddsklausulen eller avdelning VI i Civil ights Act of Companies har vanligtvis inga kvoter eftersom det finns är verkligen inget sådant med tanke på positiv särbehandling. Som ett alternativ finns det numeriska mål som är... Referenser Positiv särbehandling. Hämtad 23 augusti, , från EEOC Web. syftar till att kompensera människor för tidigare diskriminering och dess effekter. En huvudeffekt av tidigare diskriminering är nuvarande konkurrensnackdel; positiv särbehandling ger offren en konkurrensfördel för att kompensera för denna skada.


syftar till att blockera nuvarande diskriminerande mekanismer genom att påföra en motverkande kraft i motsatt riktning. Det tar inte bort de faktorer - fördomar, stereotyper, stigma, ångest mellan grupper - som orsakar diskriminering; den försöker bara blockera deras diskriminerande effekter. nuvarande orsaker till rasbaserad nackdel -- segregation, stigmatisering, diskriminering -- genom att främja rasintegration. Den siktar alltså på en framtid där dessa orsaker inte längre verkar. Den allmänna tanken är att gruppattribut kan... Bibliografi Froomkin, Dan Affirmative Action Under Attack. Washington Post. Affirmative Action Special. htm Conflicted View of Affirmative Action Pew Research Center 14 maj pdf Anderson, Elizabeth S.


University of Michigan, Institutionen för filosofi. Online tillgänglig på. Få av oss skulle entusiastiskt stödja fristående antagningspolicyer om vi inte trodde att de spelade en kraftfull, dvs utbytbar roll i att ge icke-vita i Ameica tillgång till högre utbildning, inträde till den nationella eliten och en chans att få med sig historiska odjupa insikter i de ledande yrkena. Sande, , sid. referenser och positiv särbehandling för att fatta antagningsbeslut vid ett övervägande vitt universitet. College Student Journal, 39 4 , Chander, a.


Minoriteter, aktieägare och övrigt. Yale Law Journal, 1 , Dietz-Uhler, B. Utvärderingar av sökande till positiv särbehandling: Upplevd rättvisa, mänskligt kapital eller social identitet?. Sexroller: A Journal of Research, 38 , Robinson, R. Högsta domstolens domar i Grutter V. Bollinger och Gratz V. Bollinger: The Brave New World of Affirmative Action in the 21st Century. Offentlig personalledning, 36 1 , Sander, R. En systemisk analys av positiv särbehandling i amerikanska juridikskolor. Stanford Law Review, 57 2 , Vidare tror man också att utvecklingen av det amerikanska samhället är vid en punkt där alla former av diskriminering kan avskaffas.


Dworkin verkar därför förespråka ett enkelt accepterande av alla program för positiv särbehandling i termer av deras ursprungliga avsikt; att rätta till de kollektivistiska fel som begås mot en kollektiv sektor av samhället, av ett annat kollektiv. I detta bör de som tillhör det historiskt repressiva kollektivet, i en anda av framtida jämlikhet och socialkollektivism, acceptera dessa försök i detta ljus. Ett argument som Dworkin nämner är att de, som Hopwood och Bakke, som är missgynnade inte tenderar att känna sig alltför positiva till den kollektivistiska framtida fördelen med landet som ett resultat av vad de ser som omvänd diskriminering. Detta skapar bitterhet och förbittring, som nämnts i Yates. Sådan bitterhet och förbittring bidrar knappast till framtida enhet i landet.


Som svar på detta argument... Källor Bernstein, Richard. 13 juli, Boxill, Dworkin, Ronald et al. Fallet Bakke: Ett utbyte. The New York Review of Books, Vol. 26 januari, Sandel, positiv särbehandling är en uppsättning offentliga riktlinjer och initiativ utformade för att hjälpa till att eliminera tidigare och nuvarande diskriminering baserad på ras, färg, religion, kön eller nationellt ursprung. Positiv särbehandling infördes under 's. Med fokus på utbildning och jobb, krävde positiv särbehandling att aktiva åtgärder vidtogs för att säkerställa att svarta och andra minoriteter åtnjöt samma möjligheter till befordran, löneökningar, karriäravancemang, skolantagning, stipendier och ekonomiskt stöd som hade varit det nästan exklusiva provinsen vita.


Men trots sina goda avsikter har positiv särbehandling faktiskt skapat fler problem än den har löst, vilket förklarar varför så många nu kräver ett slut på dess politik. Positiv särbehandling bryter mot vår amerikanska konstitution, gynnar medel- och överklassen, tillåter okvalificerat tillträde till universitet och jobb, främjar rasism och främjar ytterligare diskriminering. Positiv särbehandling handlar egentligen bara om kvoter snarare än att eliminera ras... Bibliografi Affirmative Action: The Watershed. Argument mot positiv särbehandling. Brunner, Borgna. Bush väger in på positiv särbehandling.


Eriks Pad och Penna. Om positiv särbehandling är tillåten enligt lag och hållbar enligt konstitutionen, då är det vettigt att universiteten skulle tillåtas fortsätta sina äldre antagningar. Moralen och etiken i arvsantagningar är en helt annan sak. Positiv särbehandling är fortfarande nödvändig i en nation som bara avskaffade Jim Crow-lagarna för fem decennier sedan och som fortfarande lider av en av de största inkomstskillnaderna i något utvecklat land. Å andra sidan befäster arvsantagningar ytterligare den ekonomiska och kulturella eliten i maktpositioner. I Liberalism Divided, Owen M. Fiss analyserar vad han kallar "gruppens missgynnande princip", sid. Fiss förutsätter att gruppen missgynnar principen som principen bakom positiv särbehandling. Principen erkänner kopplingen mellan ras och klass.


Gruppens missgynnande princip "strävar efter att avsluta social underordning" genom att proaktivt rycka upp alla former av social ojämlikhet och diskriminering Fiss , p. Det är…. Referenser American Council on Education Vad ledare säger om positiv särbehandling och mångfald. cfm Bradley, R. Barn till alumner kolla här. Recension av: Priset för entré: Hur USA:s härskande klass köper sig in i elithögskolor – och vem blir kvar utanför portarna. New York Sun. 21 september, Liberalism Divided: Yttrandefrihet och de många användningarna av statsmakt. Legacy antagningar.


En blogg med begränsad vision. Kritik av positiv särbehandling Under åren har specifik kritik mot positiv särbehandling utvecklats som ett resultat av den ändlösa debatten och juridiska grälen kring frågan, såväl som splittringen i det amerikanska samhället om ämnet. Den första kritiken av positiv särbehandling att överväga är påståendet att bördan av att kompensera offer för diskriminering vanligtvis blir ansvaret för dem som inte är individuellt ansvariga för själva diskrimineringen. Till exempel, när det gäller anställning, befordran och utbildningsmöjligheter, är vita män vanligtvis de som betalar konsekvenserna av diskrimineringskränkningar även om de inte orsakade det.


Medan argumentet framförs att detta bara beror på att de vita männen får mest nytta av diskriminering av andra, kan samma argument framföras att priset som vita män betalar för dessa extra möjligheter överstiger vad de någonsin får i gengäld, vilket gör dem... Denna byrå granskar program för positiv särbehandling och tar upp klagomål, kränkningar eller problem med bristande efterlevnad Skrentny, federala bestämmelser anger att denna skriftliga plan måste innehålla en detaljerad analys av arbetsgivarens arbetsstyrka efter ras, etnicitet och kön samt en analys av eventuell underrepresentation av särskilda grupper Skrentny, Om ett underutnyttjande upptäcks är arbetsgivaren skyldig att avgöra om representationen av vissa grupper är lägre på deras arbetsplats än i det geografiska området och i så fall kommer de att behöva utveckla en plan för positiv åtgärd med riktade...


Referenser Carrington, W. Använda anläggningens storlek för att mäta effekten av avdelning VII och positiv särbehandling. The Journal of Human Resources, 35 3 , Kelly, E. Hur positiv särbehandling blev mångfaldshantering. American Behavioral Scientist, 41 7 , Lee, R. Utvecklingen av positiv särbehandling. Public Personal Management, 28 3 , Affirmative Action Fall Fisher v. Texas Sammanfatta fallets nyckelargument Fisher v. Texas handlar om två vita studenter som nekades tillträde till University of Texas i De kände sig diskriminerade på grund av det faktum att skolan förlitade sig alltför mycket på ras för att avgöra vem som kommer att bli antagen. Båda studenterna stämde universitetet. De hävdar att ras ger okvalificerade kandidater en fördel framför sökande baserat på etnicitet. Eftersom de ansåg att det fanns mer neutrala indikatorer.


Det kan användas för att bestämma de bästa sökandena. Texas," Wermeil, kärnan i deras argument, var det faktum att denna policy bröt mot klausulen om lika skydd enligt det 14:e tillägget. Det gick också i direkt konflikt med Texas House Bill References Fisher v. aspx Wermeil, S. SCOTUS för juridikstudenter. SCOTUS blogg. Affimativ handling The Ameican Civil Wa avslutade en afrikansk förintelse som hade varat i nästan dig århundraden, förödande generationer av människor. Det tog det mesta av nästa århundrade innan avlidna från afikaner som var förslavade i de amerikanska staterna för att njuta av någon av de faktiska födseln och åsikter som antas ha garanterats dem efter. svarta ameikaners vardagsliv.


Affimative Action utvecklades under Civil Rights-rörelsen som initierades av Kennedy-administrationen under tiden. Foty yeas sent, U. Supeme Cout har fortfarande argument för två diametiskt motsatta synpunkter på affimativ handling, i princip den 23 juni, när den övervägde frågan i upprymdhet över dess landskapande av referenser baserade på rasidentitet. Ett misslyckande att ignorera det sistnämnda övervägandet undergräver de moraliska och filosofiska farhågor som uttrycks av de förra, till skada för näringslivet, individuella rättigheter, prestationerna för högt kvalificerade minoritetskandidater och det amerikanska samhället.


Carter, L. Reason In Law; Little Brown och Co. Grutter v. Bollinger, F. Bekräftande särbehandling målar helt enkelt upp en bredare bild av den person som övervägs och hjälper till att övervinna implicit urvalsbias eller favorisering för grupper som är mer som oss. Ett företag som söker i god tro men misslyckas med att hitta kvalificerade minoriteter eller kvinnor straffas inte för sina misslyckanden, och till skillnad från i ett kvoteringssystem, ådrar sig ett "företag ingen rättslig påföljd om det gör en god trossökning men ändå inte kan nå sina mål. Positiv särbehandling tillåter en anställds bidrag till företagets mångfald att vara en faktor vid rekrytering och anställningsbeslut" men det är...


Verk som hänvisas till federala lika möjligheterslagar. U. Kommission för lika möjligheter till anställning. html John F. P A Program för positiv särbehandling har hjälpt otaliga antal minoriteter att uppnå maktpositioner. Eftersom ras- och könsfördomar har hindrat färgade personer och kvinnor från att befordras, anställas eller accepteras till vissa akademiska institutioner, är program för positiv särbehandling nödvändiga för att genomdriva lagar om lika möjligheter. Även om vissa människor kan hävda att positiv särbehandling utgör "omvänd rasism", känner jag att fördomar ofta är omedvetna och djupt rotade.


Därför är positiv särbehandling nödvändig för att säkerställa en jämn spelplan för alla personer, oavsett ras, etnicitet, religion eller kön. Enligt min personliga erfarenhet har positiv särbehandling gjort universitetsområden mer mångfaldiga och därför mer representativa för världen som helhet. Jag skulle inte vilja gå i skolan eller arbeta i en homogen miljö, särskilt eftersom den amerikanska kulturen är heterogen. Jag har sett positiv särbehandling, eftersom jag vet att många minoriteter som har maktpositioner på... Den fortsatta underordningen av svarta på arbetsplatsen beror på ihållande diskriminering i alla skeden av anställningsprocessen, från rekrytering till intervju, jobberbjudande och befordran.


Studier gjorda i 's av Urban Institute i Chicago, visar betydande nivåer av diskriminering på arbetsmarknaden mot svarta och latinamerikanska arbetssökande. Den diskriminering som tidigare generationer av svarta upplevt på arbetsmarknaden skadar också moderna svartas anställningsmöjligheter idag. En viktig aspekt av nackdelen på arbetsmarknaden som frikan-merikaner drabbas av är deras höga arbetslöshet. Arbetslösheten för frican-mericans är dubbelt så hög som den är för vita. Detta resultat avslöjar... En viktig aspekt av arbetsmarknadens nackdel som afroamerikaner drabbas av är deras höga arbetslöshet.


Arbetslösheten för afroamerikaner är dubbelt så hög som för vita. Detta resultat avslöjar att vissa arbetsgivare inte behandlade manliga minoritetsarbetssökande lika med vita män med liknande kvalifikationer. De inflationskorrigerade lönerna för vita kvinnor har varit på en nedgång sedan mitten. Vita män har dock inte förlorat sin överlägsna ställning på arbetsmarknaden: en betydande klyfta kvarstår mellan deras löner och lönerna för vita kvinnor och svarta män och kvinnor. Måttliga minskningar har gjorts i den klyftan sedan dess. Sedan dess har de förlorat snarare än att vinna mark på vita män.


Vita kvinnor vann ingen mark på vita män förrän i början av s; de har vunnit under åren sedan. Svarta kvinnor har gjort vinster under hela perioden, men nyligen har deras vinster inte matchat vita kvinnors. Skillnaden mellan svarta mäns löner i förhållande till vita mäns under de senaste tjugo åren tyder på att vilken hjälp svarta än fått från positiv särbehandling i bästa fall har varit blygsam. Positiv särbehandling är landets mest ambitiösa försök att råda bot på sin långa historia av ras- och sexuell diskriminering. Även om avsevärda förbättringar har gjorts behövs det helt klart ytterligare framsteg. Disney flyttade sedan sitt fokus på mellan- och seniorledning och skapade en fas som heter Integration of Values ​​to Action, som betonade behovet av att säkerställa utbildning av chefer om hur deras handlingar direkt påverkar AA på arbetsplatsen.


Detta inkluderade rollspel och att illustrera hur en chefsroll har direkta konsekvenser för hur fördomar på arbetsplatsen skapas och stöds. EEOC-revisionerna visade en stor variation i chefers medvetenhet när det gäller deras förmåga att vårda och främja AA, eller genom försumlighet eller bristande uppfattning, tolerera det. Den sista fasen av Disney Diversity Initiative är att utnyttja mångfalden på arbetsplatsen. Detta är grundstenen i programmet och illustrerar varför det är så viktigt för alla företag att integrera AA-strategier i sina kärnaffärsmodeller, uppdrag och värderingar. Sammanfattning Genom att jämföra sitt varumärke och företagsbild, kämpar The Disney Company med jakande... Referenser Lin Grensing-Pophal , november.


En balansgång kring mångfaldsrevisioner. HR Magazine, 46 11 , Valerie L. Myers, Janice L. Rekrytering och bibehållande av en mångfaldig arbetsstyrka: utmaningar och möjligheter. Journal of Healthcare Management, 52 5 , Saseen, Jane. Juli – augusti Sida 26 U. EEOC, Equal Employment Opportunity Commission EEOC MEDDELANDE. Domstolen fastställer denna tidsperiod till 25 år och tycks göra det utifrån det faktum att detta mål uppstod 25 år efter det att domstolen först godkände användningen av ras som ett kriterium för erkännande. När man tittar på de förändringar som har skett under de senaste 25 åren, anser domstolen att USA kan komma att se tillräckliga förändringar under de kommande 25 åren för att radera resterna av slaveri och rasism. Det är viktigt att inse att University of Michigans övervägande av ras i antagningsprocessen inte var att korrigera för tidigare diskriminering, utan att tillhandahålla en mångsidig studentkår.


Därför trodde den att den uppnådde en kritisk massa av minoritetselever när antalet elever var tillräckligt för att förhindra isolering av en minoritetselev, för att utbilda hela studentkåren om minoritetsfrågor och för att utmana stereotyper. Eftersom domstolen inte antog... Affimative Action: Why We Need to Refom It Det är en allmän uppfattning att det ameikanska samhället är en "smältdegel" där medlemmar av aciala, etniska, religiösa och sexuella minoiteter så småningom formas in i huvudet och blir fullvärdiga medborgare i länet. Lättheten är dock mycket komplicerad. Även om det är tydligt att Ameica erbjuder många möjligheter till alla sina medborgare, är du en historia av diskriminering mot minoitetsgrupper som påverkar det amerikanska samhället även idag. Afikanamerikaner var begränsade till slaveriets bojor för dig hundra ja och ytterligare hundra ja av institutionaliserad diskriminering, medan andra minoitetsgrupper och kvinnor var tvungna att kämpa för att vinna medborgerliga rättigheter och göra det ameikanska samhället mer jämlikt.


Det amerikanska samhället har kommit så långt att de flesta medborgare anser att alla ska ha rätt till lika rättigheter oavsett vad man är, vilken man har, kön, etnicitet eller religion. Och det är för att... Förutom förändringar i antagningspolicyn vid universitet, börjar nya workshops inom utbildning att ta itu med denna fråga direkt, med undervisningsdeltagare som lärs ut att amerikansk historia och utbildning både är "skrivna ur vitas perspektiv och att lagar och policyer gynnar vita samtidigt som ställer minoriteter i en omedelbar underläge. Ett nyligen fattat beslut av Högsta domstolen om studentantagning till University of Michigan återspeglade denna ståndpunkt, och erbjuder verkliga och tillämpliga prejudikat som idag återkommer i den kollektiva rörelsen för att förbättra villkoren för en etniskt mångfald av amerikaner.


I , började Gratz v Bollinger den långa processen att försvara konstitutionaliteten av... Citerade verk: Alon, S. Utvecklingen av klassojämlikhet i högre utbildning: konkurrens, utanförskap och anpassning. American Sociological Review, 74 5 , Austin, a. Omvändning av Fortune. Washington DC: Economic Policy Institute, s. Brunner, B. Tidslinje för positiva åtgärder. Black History Month. Positiv särbehandling I sin mest objektiva definition innebär positiv särbehandling "positiva åtgärder som vidtagits för att öka representationen av kvinnor och minoriteter inom områden som sysselsättning, utbildning och företag som de historiskt sett har varit utestängda från.


Till exempel kommer vita män inte ens att märka att inga svarta sitter i styrelsen i företag han arbetar för. Positiv särbehandling är en policy som försöker korrigera institutionaliserad och systematisk diskriminering genom att se till att mångfald är både ett medel och ett mål. Att förneka giltigheten av positiv särbehandling skulle vara att förneka att rasism eller sexism fortfarande existerar. Med tanke på att människor uppvisar dåligt omdöme baserat på deras bakgrund, uppväxt och psykologiska fördomar, och med tanke på förekomsten av institutionaliserad diskriminering, kvarstår positiv särbehandling... Referenser Brunner, B. html s Froomkin, D. Positiv särbehandling under attack.


htm Fullinwider, R. Positiv särbehandling. Stanford Encyclopedia of Philosophy. Hämtat online:. Positiv särbehandling Ända sedan omvälvningarna av s framkallade en grundläggande förändring i hur USA betraktar medborgerliga rättigheter, har begreppet positiv särbehandling regelbundet diskuterats och missförståtts genom hela den nationella diskursen. Krav på att vissa arbetsgivare antar planer för positiv åtgärd började med en exekutiv order i hälarna på Civil Rights Act av , vars avdelning VII specificerar att arbetsgivare inte får diskriminera på grund av ras, hudfärg, religion, kön eller nationellt ursprung. Den verkställande ordern som kräver att vissa arbetsgivare vidtar positiv särbehandling har senare missuppfattats som något annat än den verkligen gör, eftersom denna order trots allt är begränsad av avdelning VII.


Genom att undersöka exakt vilka arbetsgivare som måste upprätthålla planer för positiv särbehandling och vad dessa planer kräver att de gör, kan man förstå omfattningen och begränsningarna av positiv särbehandling och hur det relaterar till avdelning VII. Innan du överväger jakande... Chicago, IL: University of Chicago Press. Rubenfeld, J. Yale Law Journal, 2 , Commission on Civil Rights, Ohio Advisory Committee. Anställningsmöjligheter för minoriteter i Montgomery county, Ohio. Kanske är det dags att politiken följer efter. Utan att förneka att vi verkligen är olika, är det nödvändigt att inse att vi alla är människor.


Mångfald gör oss till människor, men diskriminering bryter mot de potentiella vänskapsbanden inom samhällena i Förenta staterna. Politiker och federala tjänstemän kan göra klokt i att återkomma till innebörden av konstitutionen och själva namnet på landet: vi är enade, mångfaldiga, unika och förtjänar möjligheter på samma nivå som alla andra. Först då kan vi vara riktigt jämställda. html Brunner, Borgna. html Fullinwider, Robert. Schulman, Miriam. html Wilcher, Shirley J. Americans for a Fair Chance, Washington, D. Positiv särbehandling har varit en fråga för stor debatt och kontroverser sedan den inrättades. På grund av själva det faktum att sådan lagstiftning ansågs behövlig indikerar den massojämlikhet som finns i ett land som bildades på grundval av individuella friheter och rättvisa.


Affirmative Action är ett juridiskt och socialt svar för att hjälpa till att eliminera de historiska och sociala orättvisorna mellan minoriteter och kvinnor och Amerika. Införandet av en social framstegsregim som upprätthålls genom lag påminner oss som samhälle om hur allvarligt nedsatta vi är i att upprätthålla och förverkliga dygden att "alla män och kvinnor är skapade lika. Det här dokumentet kommer att diskutera varför vissa kritiserar positiv särbehandling samt en fördel och en nackdel med att eliminera lagstiftningen. Kritik av positiv särbehandling Den största och vanligaste kritiken mot positiv särbehandling...


Referenser Argument för och emot positiv särbehandling - StateUniversity. com Blogg. Online universitetsexamenssökning - U. Universitetskatalog - Statliga universitet och högskolerankningar. html A. Myt: Positiv särbehandling är motiverad endast under en modell för förövare och offer. I USA hoppades anhängare av positiv särbehandling att de, genom att utöka täckningen till att gälla många minoritetsgrupper, skulle bredda den politiska basen för sådana program. I praktiken har dock den bredare bevakningen i vissas medvetande spätt på det moraliska argumentet till förmån för ett program avsett att hjälpa de mest uppenbara offren för statlig diskriminering: afroamerikaner och indianer. Vissa hävdar att sammanhanget spelar roll. Därför, eftersom asiatiska amerikaner och kvinnor i allmänhet inte är underrepresenterade bland universitetsstudenter, skulle antagning för positiv särbehandling för dem nu vara olämplig även om de inte bör pekas ut för restriktioner.


Å andra sidan, bland företagsledare eller universitetsfakulteter, mötte svarta, asiater, latinos och kvinnor alla tidigare utanförskap och är fortfarande underrepresenterade idag; Därför bör alla fyra grupperna inom dessa områden vara mottagare av positiv särbehandling. och att undvika att provocera fram en motreaktion från vita fattiga och arbetarklassen som kan vara naturliga politiska allierade till fattiga svarta. Många anhängare av rasbaserad positiv särbehandling stöder klassbaserade preferenser för att komplettera, men inte ersätta, rasbaserade preferenser. De noterar att program avsedda att gynna de fattiga och arbetarklassen provocerade fram en politisk motreaktion t.ex. Ännu viktigare, de hävdar att rasneutrala kriterier fortfarande kommer att lämna minoriteter – som har varit offer för både klass- och kastdiskriminering – underrepresenterade.


Att mäta effekten av positiv särbehandling är svårt och kontroversiellt. Vissa kritiker hävdar att över hela världen har resultaten av positiv särbehandling varit katastrofala, till och med drivit vissa samhällen till inbördeskrig. De flesta U. studier är överens om att positiv särbehandling har omfördelat jobb, antagning till högskolor och regeringskontrakt från vita män till minoriteter och kvinnor, men endast i liten utsträckning. En mer betydande förändring inträffade i minoritetsinskrivningar vid elithögskolor och universitet och i forskarutbildningar, juristskolor och medicinska skolor. Kritiker hävdar att avsteg från meritprincipen ledde till att tjänster tillsattes av mindre kvalificerade personer, med motsvarande förlust av kvalitet och effektivitet i ekonomin. De flesta studier fann inga bevis för svagare prestationer hos kvinnor jämfört med män i de sektorer av ekonomin med obligatorisk positiv särbehandling.


Och även om det finns betydande bevis för att minoriteter har svagare meriter än vita, så är deras faktiska prestation bara något svagare. Till exempel fann en studie att positiv särbehandling minskade antalet afroamerikanska advokater eftersom minoritetsstudenter som antogs genom positiv särbehandling klarade sig sämre på juristutbildningen och sedan hoppade av eller misslyckades med advokatexamen än de skulle ha gjort om de hade gått till enklare juridikskolor där de hade inte fått antagningspreferenser. Kritiker av denna studie utmanar den på metodologiska grunder och finner att positiv särbehandling faktiskt ökade antalet afroamerikanska advokater. Att svarta som går på högskolor och universitet där positiv särbehandling är vanligast har högre grad av examen och större framtida framgångar än de som går på mindre konkurrenskraftiga institutioner som motsäger hypotesen om missförhållande.


Ett annat sätt på vilket positiv särbehandling sägs skada förmånstagare är psykologiskt, på grund av att de som antas till skolor eller jobb på grundval av preferenser sannolikt kommer att drabbas av självkänsla eller ambitioner. Andra ser dem som inte riktigt kvalificerade, och ännu värre, de kan se sig själva på det sättet också. Anhängare av positiv särbehandling svarar att vita män inte kände sig oförtjänta under åren av öppen diskriminering, även om de fick sina meriter i en tävling där många av deras konkurrenter var gravt handikappade. När det gäller stigmatisering, stereotypa förmågor hos underordnade minoriteter och kvinnor har länge föregått positiv särbehandling. Begränsade undersökningsdata tyder på att svarta män och kvinnor och vita kvinnor på företag med positiv särbehandlingsprogram inte har några lägre poäng på olika psykologiska variabler än sina kamrater på andra företag och att svarta på företag med positiv särbehandling har mer ambition än svarta på andra företag.


I USA antogs lagstiftning i efterdyningarna av inbördeskriget för att bistå afroamerikaner, men med slutet av återuppbyggnaden antogs rasmedvetna åtgärder uteslutande i syfte att underordna svarta. Mycket av den efterföljande kampen för medborgerliga rättigheter involverade försök att avlägsna juridiska hinder för lika rättigheter; dessa ansträngningar kulminerade i Civil Rights Act av Den första officiella användningen av termen positiv särbehandling var i , när president John F. I utfärdade president Lyndon Johnson en verkställande order som inrättade Office of Federal Contract Compliance för att upprätthålla krav på positiv särbehandling.


Domstolsutmaningar till positiv särbehandling resulterade i avgöranden som ofta lämnade frågan olöst.

No comments:

Post a Comment