Thursday, March 17, 2022

Ämnen att skriva en argumenterande uppsats om

Ämnen att skriva en argumenterande uppsats om



Jag var ganska övertygad efter att ha läst tidningen att vi borde vänta längre och jag har låtit de flesta av mina barn vänta tills de var åtminstone jag kan inte ge tillräckligt med beröm för hur bra min 6-sidiga fallstudie blev! Tanken är ämnen att skriva en argumenterande uppsats om få läsarna att bry sig om det föreslagna ämnet. Det har utan tvekan påverkat kritiska politiska beslut och har gjort sociala medier till ett betydelsefullt och relevant studieområde. Den här guiden till dåliga collegeuppsatser hjälper dig att bättre förstå vanliga misstag att undvika när du skriver uppsatser!





�� Bra argumenterande uppsatsämnen



Virginia har varit instruktör i engelska vid universitet i över 20 år. Hon är specialiserad på att hjälpa människor att skriva uppsatser snabbare och enklare. Behöver ett bra diskussionsämne? Nedan ger jag över idéer. Du kommer att skriva snabbare och enklare om du väljer ett ämne baserat på:. Jag sparar också tid för dig genom att ge dig länkar till videor och exempel på studentuppsatser. Kolla in mina guider för att skriva papper också. Lycka till! Om du får ett bra betyg, se till att komma tillbaka och berätta för mig! Listor över ämnesidéer inom kategorierna mat och hälsa, ämnen att skriva en argumenterande uppsats om, fetma och bantning, återvinning och miljö, ämnen att skriva en argumenterande uppsats om, familjer och relationer, och vetenskap och teknik, med videor och många länkar till forskning och exempel på studentuppsatser.


Håll dig undan från överanvända ämnen som abort, vapenkontroll och dödsstraff. För det första har din instruktör redan läst alldeles för många av dessa uppsatser och är inte bara förmodligen uttråkad med ämnet, utan har också redan hört allt du kan säga. Dessutom, även om det kan tyckas vara lätta ämnen, är de det verkligen inte, eftersom de flesta människor är inställda på sina sätt om dessa frågor och det är svårt att komma på ett argument som kan ändra deras uppfattning, ämnen att skriva en argumenterande uppsats om. Här är några professionella artiklar och webbplatser som kan hjälpa dig att komma igång. Många av dessa artiklar innehåller också länkar till andra källor. Miljöuppsatsidé: Hur farligt är föroreningar för vår hälsa? Hjälper masker och filter verkligen? Av Gabriel Synnaeve publicerades ursprungligen på Flickr som IMGP [CC-BY-SA Är familjesemester viktiga för familjer?


Hur viktiga är pappor för barns känslomässiga utveckling? Argumentidéer om mobiltelefoner: Kommer telefoner och surfplattor att ersätta papper? Bör städer investera i universellt wifi? Bör skolor tillåta mobiltelefonanvändning i klassen? SciTech Daily: Nyheter och forskningsrapporter om vetenskap och ny teknik. CNN Technology News: Uppdateringar av de senaste trenderna. För mer detaljerade uppsatsinstruktioner, se Hur man skriver en argumentuppsats, steg-för-steg, ämnen att skriva en argumenterande uppsats om. Fråga: Jag kämpar med att bestämma mig ämnen att skriva en argumenterande uppsats om ämne för en argumenterande uppsats. Vad ska jag göra? Svar: Båda dessa ämnen är intressanta och övertygande att studera, särskilt om du bor i en kultur där de är problem. Så här väljer du det bästa ämnet för dig:.


Lista båda ämnena och ställ in en timer på 5 minuter. Skriv allt du vet om ett av ämnena för den tidsperioden. Gör sedan samma sak för det andra ämnet. Du kan också skriva ner frågor du vill veta. Leta efter resurser om varje ämne. Använd det du redan har skrivit till Googles söksvar på frågor eller för att leta efter artiklar i ditt lokala bibliotek. Spendera inte mer än en timme. Efter att du har gjort dessa två övningar kommer du förmodligen att börja inse att ett av de två ämnena antingen är mer intressant för dig eller ett som du tror att du lättare kommer att kunna forska i. Dessa två övningar bör inte ta mer än en och en halv timme som mest och det mesta av den tiden kommer direkt att hjälpa dig på ditt papper. Svar: Du tar upp en bra poäng att det finns många ämnesfrågor som inte bara har två svar eller bara två sätt att tänka på frågan.


Här är några av de bästa ämnena för att skapa en övertygande diskussion ur en mängd olika perspektiv:. hemlöshet, rasism, fattigdom eller någon annan social fråga? Fråga: Kan du ge mig idéer för ett samtalsämne som är i formatet "ja" eller "nej"? Svar: Många av de argumenterande ämnena i den här listan skulle kunna formas på ett konversationssätt om du börjar dem med frasen "Är du för eller emot" eller "Gör du eller inte"? Fråga: Jag behöver skriva ett Toulmin-strategiargument om övergrepp. Har du några snabba och enkla idéer? Fråga: Jag måste skriva ett övertygande argument. Fråga: Jag behöver skriva en argumentationsuppsats om barn med särskilda behov som går i vanlig skola. Har du några bra poänger att argumentera för? Vilka boenden ska ges så att ämnen att skriva en argumenterande uppsats om behov barn kan gå i skolan med sina kamrater?


Svar: Ett Rogerianskt argument är en strategi för ämnen att skriva en argumenterande uppsats om du skriver snarare än ett visst ämne. Här är några ALS-ämnen:. Fråga: Vad tycker du om ämnet "Bör tonåringar kunna köra bil och ta sitt körkort vid 16 års ålder? Svar: På många ställen kan tonåringar få sin licens vid 16 års ålder, ämnen att skriva en argumenterande uppsats om, så den här frågan fungerar bäst om du argumenterar för att de inte borde kunna få den så snart. Jag lät en student göra ett papper om detta en gång och den eleven hittade en hel del bevis på hur hjärnan inte utvecklas fullt ut förrän vid 18 års ålder för att kunna fatta "verkställande beslut" som behövs när man kör bil.


Jag var ganska övertygad efter att ha läst tidningen att vi borde vänta längre och jag har låtit de flesta av mina barn vänta tills de åtminstone var. Fråga: Jag måste hitta ett argumenterande ämne om studentfrågor. Kan du hjälpa mig? Skadar användningen av sociala medier elevernas sociala liv? Ämnen att skriva en argumenterande uppsats om ska den enskilde eleven göra för att få ett friskare och lyckligare socialt liv i skolan? Vad gör en utmärkt lärare? Hur kan lärare göra ett bättre jobb att välja en eller flera för att tydligt lära ut informationen, motivera eleverna, göra deras ämne intressant eller möta elevernas behov? Vad gör någon populär? Är populära elever elakare än andra elever, eller är de trevligare? Är skolidrott bra för elever eller tar de för mycket tid och ansträngning från att göra bra ifrån sig i skolan?


Bör student-idrottare ha särskilda privilegier? Fråga: Vad tycker du om ämnet, ämnen att skriva en argumenterande uppsats om, "Är avskogning värt det? Svar: Jag är inte säker på att "värt det" är en tillräckligt tydlig fråga. Här är några alternativ:. Hur kan vi hjälpa människor som bor i skogsområden att överleva ekonomiskt utan att fälla träd? Fråga: Jag behöver en fråga att använda som ett argumenterande uppsatsämne baserad på historia - helst inom tidsperioden - - Eventuella förslag? Fråga: Kan du tipsa om ett bra redaktionellt ämne om mikrochips som är lätt att skriva om? Svar: Det finns många sätt att få inspiration till att skriva din uppsats. Här är mina förslag:. Skriv ut det: ta fram ett papper eller datordokument och skriv allt du vet om det ämnet.


Oroa dig inte för grammatik eller ens att skriva hela meningar, ämnen att skriva en argumenterande uppsats om. Få ut idéerna bara. Få hjälp av en vän: Om du känner dig fast vid att prata eller skriva på egen hand, skaffa en vän och be dem ställa frågor till dig om ditt ämne. Du kan också intervjua någon annan om ditt ämne, eller till och med prata med ett gäng människor för att se vad de tycker. Lägg upp det på sociala medier. Lägg upp din ämnesidé på sociala medier och se vad alla andra har att säga om det. Kanske har andra idéer om filmer, nyhetshändelser eller artiklar som du kan läsa. Googla det: leta efter ditt ämne på Google. Läs så mycket du kan för att få veta mer. Leta efter några bra bevis som du kan inkludera i din uppsats när du läser eller tittar på videor om ämnet. Fråga: Vad tycker du om ämnet, "Ska föräldrar förbjuda unga barn från sociala medier?


Bör pitbulls och andra hundar som anses vara mer utsatta för aggression förbjudas från flerfamiljshus? Ska husdjur som mjölkkor, nötkreatur och kycklingar födas upp i fållor eller tillåtas ströva fritt? Hur ämnen att skriva en argumenterande uppsats om är det för barn att utsättas för bondgårdsliv och bondgårdsdjur genom studiebesök eller 4-H-klubbar? Fråga: Kan du föreslå ett argumenterande essäämne som är baserat på turism? Fråga: Kan du föreslå ett ämne för en åsiktsuppsats som har med apoteksutbildning att göra? Svar: Jag föreslår alltid att eleverna frågar sin lärare om specifika instruktioner om de inte är säkra på vad de ska göra om ett pappersämne som "syntes. Fråga: Kan du hjälpa mig att hitta forskningsfakta som bevisar att alkoholism är en sjukdom för en argumenterande uppsats?


Svar: Ett bra sätt att leta efter statistik och fakta som är lätta att hitta är att söka på Google Scholar, eller att använda en vanlig Google-sökning men lägga in "regering" i din sökning. Se till att du letar upp en statlig webbplats, som kommer att tillhandahålla auktoritativa källor. Jag sökte efter "regeringens alkoholfakta" och fick fram både ett faktablad för Centers of Disease Control och även en webbplats för National Institute of Health Alcohol Facts and Statistics. Det som är bra med dessa webbplatser är att om du tittar längst ner i artikeln har de vanligtvis länkar till originaltidningarna, ämnen att skriva en argumenterande uppsats om. Dessa papper är utmärkta källor för din forskning och kan ofta ge dig massor av information för ditt papper.





skriva min högskoleuppsats åt mig



Nyckeln är att hitta ämnen som intresserar studenter och inspirerar till en passionerad debatt. Det här är några starka ämnen för alla åldersgrupper. Mellanskoleelever blir mer medvetna om samhället och kulturen runt dem. Dessa argumenterande essäämnen är perfekta för den här åldersgruppen. På gymnasiet ska eleverna kunna skapa en detaljerad argumenterande uppsats om de har rätt ämne. Dessa idéer kommer att inspirera gymnasieelever. Studenter behöver argumenterande uppsatsämnen som ger utrymme att verkligen bygga ett starkt argument och stödja det med forskning. Det här är några idéer. Dessa argumenterande essäämneidéer bör ge massor av inspiration.


Argumenterande essäer är så roliga eftersom du inte bara måste inta en bestämd hållning utan också motbevisa den motsatta synpunkten. Att ta itu med ett potentiellt motbevis från oppositionen kommer att göra ditt argument starkare. Det visar att du inte är blind för frågan och är beredd att stå stark. Den närmast anhöriga till den argumenterande uppsatsen är den övertygande uppsatsen. Om du tilldelas en sådan uppgift, ta en titt på övertygande uppsatsskrivande på ett enkelt sätt. Det kommer att leda dig genom varje steg till framgång. Personalskribent. Logga in med Google Ordbok Synonymordbok Meningar Exempel Kunskap Grammatik Biografi Förkortningar Referens Utbildning Spanska Mer om oss Kontakta oss Förslagslåda Sekretesspolicy Cookieinställningar Användarvillkor © LoveToKnow Media.


Alla rättigheter förbehållna. Word Finder 4 Pics 1 Word Answers Anagram Solver Scrabble Dictionary Unscramble Words with Friends Fusk. student skriver argumenterande uppsatsämne. Argumenterande essäer heta ämnen Dessa topp 10 heta ämnen för argumenterande essäer kommer säkerligen att väcka eld. Bör abort förbjudas? Bör djurförsök stoppas? Är metoo-rörelsen en bra sak? Bör tillverkarna ansvara för effekterna av de kemikalier som används i skapandet av deras produkter? Ska illegala invandrare beviljas uppehållstillstånd? Finns det ett problem med falska nyheter?


Vad är källan? Är dödsstraff ett rättvist straff? Finns det moraliska betänkligheter som borde göra genetisk kloning olaglig? Vad ska människor göra för att stoppa människohandel? Argumenterande essäämnen om politik Behöver fler ämnen? Vilket politiskt parti har rätt ideologi? Vad bör göras för att minska inkomstskillnaderna? Är att betala ner det nationella underskottet den viktigaste frågan i vår tid? Behöver Federal Reserve sluta skriva ut pengar eftersom det skapar en ohållbar bubbla? Är kapitalismen det bästa ekonomiska systemet? Är socialismen det bästa ekonomiska systemet? Är Amerika redo för en kvinnlig president?


Ska en vald ledare företräda sitt eget politiska partis intressen, eller är det bättre att försöka kompromissa? Vilket politiskt beslut nyligen har skapat mest förändring? Fungerar kampanjfinansieringsreformen? När kommer LGTBQ-individer att uppleva jämställdhet? Är sjukvård en grundläggande mänsklig rättighet? Bör tv-censurera explicit innehåll eftersom programmerare har en skyldighet att producera familjevänligt program? Sociala medier drar oss samtidigt ihop och drar oss isär; väger det goda upp det dåliga eller vice versa? Är ett mellanår dyrbar tid för utforskande och reflektion eller en årslång semester?


Vissa stater har börjat avkriminalisera innehav av vissa droger som marijuana; är detta en bra idé? Jämställdhet är en del av lagstiftningen, men fungerar det i praktiken? Ska folk ha rätt att äga ett vapen? I fall av terminal sjukdom bör en patient kunna begära medicinskt assisterat självmord? Borde rökning vara olagligt? Vilket är det bästa sättet att uppmuntra positiva samtal om kontroversiella frågor? Många tycker att vi borde lära av det förflutna, men det finns ibland mönster i historien. Tror du att historien upprepar sig? Spendera inte mer än en timme. Efter att du har gjort dessa två övningar kommer du förmodligen att börja inse att ett av de två ämnena antingen är mer intressant för dig eller ett som du tror att du lättare kommer att kunna forska i.


Dessa två övningar bör inte ta mer än en och en halv timme som mest och det mesta av den tiden kommer direkt att hjälpa dig på ditt papper. Svar: Du tar upp en bra poäng att det finns många ämnesfrågor som inte bara har två svar eller bara två sätt att tänka på frågan. Här är några av de bästa ämnena för att skapa en övertygande diskussion ur en mängd olika perspektiv:. hemlöshet, rasism, fattigdom eller någon annan social fråga? Fråga: Kan du ge mig idéer för ett samtalsämne som är i formatet "ja" eller "nej"? Svar: Många av de argumenterande ämnena i den här listan skulle kunna formas på ett konversationssätt om du börjar dem med frasen "Är du för eller emot" eller "Gör du eller inte"? Fråga: Jag behöver skriva ett Toulmin-strategiargument om övergrepp.


Har du några snabba och enkla idéer? Fråga: Jag måste skriva ett övertygande argument. Fråga: Jag behöver skriva en argumentationsuppsats om barn med särskilda behov som går i vanlig skola. Har du några bra poänger att argumentera för? Vilka boenden bör ges så att barn med särskilda behov kan gå i skolan med sina kamrater? Svar: Ett Rogerianskt argument är en strategi för hur du skriver snarare än ett visst ämne. Här är några ALS-ämnen:. Fråga: Vad tycker du om ämnet "Bör tonåringar kunna köra bil och ta sitt körkort vid 16 års ålder? Svar: På många ställen kan tonåringar få sin licens vid 16, så den här frågan fungerar bäst om du argumenterar för att de inte borde kunna få det så snart.


Jag lät en student göra ett papper om detta en gång och den eleven hittade en hel del bevis på hur hjärnan inte utvecklas fullt ut förrän vid 18 års ålder för att kunna fatta "verkställande beslut" som behövs när man kör bil. Jag var ganska övertygad efter att ha läst tidningen att vi borde vänta längre och jag har låtit de flesta av mina barn vänta tills de åtminstone var. Fråga: Jag måste hitta ett argumenterande ämne om studentfrågor. Kan du hjälpa mig? Skadar användningen av sociala medier elevernas sociala liv? Vad ska den enskilde eleven göra för att få ett friskare och gladare socialt liv i skolan? Vad gör en utmärkt lärare? Hur kan lärare göra ett bättre jobb att välja en eller flera för att tydligt lära ut informationen, motivera eleverna, göra deras ämne intressant eller möta elevernas behov?


Vad gör någon populär? Är populära elever elakare än andra elever, eller är de trevligare? Är skolidrott bra för elever eller tar de för mycket tid och ansträngning från att göra bra ifrån sig i skolan? Bör student-idrottare ha särskilda privilegier? Fråga: Vad tycker du om ämnet, "Är avskogning värt det? Svar: Jag är inte säker på att "värt det" är en tillräckligt tydlig fråga. Här är några alternativ:. Hur kan vi hjälpa människor som bor i skogsområden att överleva ekonomiskt utan att fälla träd? Fråga: Jag behöver en fråga att använda som ett argumenterande uppsatsämne baserad på historia - helst inom tidsperioden - - Eventuella förslag? Fråga: Kan du tipsa om ett bra redaktionellt ämne om mikrochips som är lätt att skriva om?


Svar: Det finns många sätt att få inspiration till att skriva din uppsats. Här är mina förslag:. Skriv ut det: ta fram ett papper eller datordokument och skriv allt du vet om det ämnet. Oroa dig inte för grammatik eller ens att skriva hela meningar. Få ut idéerna bara. Få hjälp av en vän: Om du känner dig fast vid att prata eller skriva på egen hand, skaffa en vän och be dem ställa frågor till dig om ditt ämne. Du kan också intervjua någon annan om ditt ämne, eller till och med prata med ett gäng människor för att se vad de tycker. Lägg upp det på sociala medier. Lägg upp din ämnesidé på sociala medier och se vad alla andra har att säga om det.


Kanske har andra idéer om filmer, nyhetshändelser eller artiklar som du kan läsa. Googla det: leta efter ditt ämne på Google. Läs så mycket du kan för att få veta mer. Leta efter några bra bevis som du kan inkludera i din uppsats när du läser eller tittar på videor om ämnet. Fråga: Vad tycker du om ämnet, "Ska föräldrar förbjuda unga barn från sociala medier? Bör pitbulls och andra hundar som anses vara mer utsatta för aggression förbjudas från flerfamiljshus? Ska husdjur som mjölkkor, nötkreatur och kycklingar födas upp i fållor eller tillåtas ströva fritt? Hur viktigt är det för barn att utsättas för bondgårdsliv och husdjur genom studiebesök eller 4-H-klubbar?


Fråga: Kan du föreslå ett argumenterande essäämne som är baserat på turism? Fråga: Kan du föreslå ett ämne för en åsiktsuppsats som har med apoteksutbildning att göra? Svar: Jag föreslår alltid att eleverna frågar sin lärare om specifika instruktioner om de inte är säkra på vad de ska göra om ett pappersämne som "syntes. Fråga: Kan du hjälpa mig att hitta forskningsfakta som bevisar att alkoholism är en sjukdom för en argumenterande uppsats? Svar: Ett bra sätt att leta efter statistik och fakta som är lätta att hitta är att söka på Google Scholar, eller att använda en vanlig Google-sökning men lägga in "regering" i din sökning. Se till att du letar upp en statlig webbplats, som kommer att tillhandahålla auktoritativa källor. Jag sökte efter "regeringens alkoholfakta" och fick fram både ett faktablad för Centers of Disease Control och även en webbplats för National Institute of Health Alcohol Facts and Statistics.


Det som är bra med dessa webbplatser är att om du tittar längst ner i artikeln har de vanligtvis länkar till originaltidningarna. Dessa papper är utmärkta källor för din forskning och kan ofta ge dig massor av information för ditt papper. Be din instruktör att se om de också accepterar de statliga webbplatserna som forskningskällor. Ett sista sätt att få källor är att leta efter en medicinsk eller ideell organisation som forskar i det ämnet. Svar: För essäidéer om mental hälsa och psykologi, kolla in min artikel:. Artikeln ger inte bara ämnesidéer utan också länkar till bra uppsatser och forskningsartiklar som du kan använda för att skriva din uppsats. Svar: Visst! Fråga: Jag behöver hitta ett trendämne för en forskningsartikel om Ghana. Har du några förslag? Svar: Här är några möjliga ämnen, av vilka många kan gälla andra länder om du byter ut ett annat landsnamn:.


Svar: Även om du alltid bör prata med din instruktör och lyssna noga på alla instruktioner, tror jag att det du refererar till som ett "förfrågningsprojekt" i grunden är en argumenterande forskningsuppsats som börjar med en fråga. Det bästa sättet att skapa en effektiv förfrågan är att:. Få korrekt statistik och data som förklarar den aktuella situationen och alla föreslagna lösningar eller idéer som redan har prövats för att lösa problemet förklara orsaken, definiera situationen, etc. Fråga: Hur börjar jag skriva om ett forskningsämne om värdebaserad sjukvård? Svar: Börja med statistik om hur det nuvarande systemet är kostsamt och några historier som visar hur det inte ger adekvat service till patienter.


Vilket inflytande kommer robotar att ha på företag som Microsoft eller Uber eller välj ett annat företag? Hur kommer chatbots för kundtjänst att förändra hur företag marknadsför och servar sina produkter? Det kan också hjälpa dig att utveckla avancerade skrivfärdigheter. Dessa typer av färdigheter kan förbättra dina chanser att få ett jobb. Eller så kan du bli en bättre författare när du växer. Nedan finns några humoristiska essäämnen att titta på. Ett roligt uppsatsämne kan kickstarta ett spännande skriväventyr. Du kan också använda en humoristisk men sarkastisk titel för att leverera en fantastisk uppsats. Vilken väg du än vill följa kan du få spännande innehåll. Barbara Fielder är en begåvad författare.


Hon skriver artiklar och anordnar seminarier om studentutveckling. Dessutom älskar Barbara djur och äger några. Hon älskar att läsa böcker, skriva artiklar och nanosagor, är också en resefantast och älskar att ta bilder. Bästa filmer om collegelivet. East Africa Cricket Team.

No comments:

Post a Comment