Thursday, December 30, 2021

Uppsats om patientvård

Uppsats om patientvård



Bedömningen kan också ta lång tid, särskilt med äldre som vanligtvis är långsamma att svara. Personuppgifter som namn, ålder, uppsats om patientvård, adress, smeknamn, religion och bostadsstatus registrerades. Brist på adekvat personal och brist på adekvata utbildningsmöjligheter för den tillgängliga personalen är stora problem. Hej, vänta! Hennes sekretess äventyrades inte eftersom hon samtyckte till närvaron av en familjemedlem. Alla medlemmar i det tvärvetenskapliga teamet var helt engagerade i teamstrategin uppsats om patientvård vårdleverans och detta underlättade en effektiv och organiserad vård. Sullivan, E.





Icke-medicinska aspekter



Det här är en reflekterande uppsats baserad på en vårdepisod som jag var direkt involverad i att hantera under en samhällsplacering. Denna vårdepisod kommer att analyseras med hjälp av uppdaterade referenser, hälsovårdspolicyer och relevanta modeller. Frågor och teorier som rör ledaregenskaper och ledarstilar kommer också att undersökas, med hänsyn tagen till alla juridiska, etiska och politiska faktorer som kan ha påverkat patientvården. Vårdleverans, delegering och prioritering kommer att granskas tillsammans med teamarbete, riskbedömning och patientsäkerhet.


Jag kommer också att ta hänsyn till min roll som handledad sjuksköterskestudent och analysera roller och ansvar för dem som handleder mig och vilken inverkan detta har på min praktik. Dessa frågor kommer att debatteras och ifrågasättas inom ramen för ledarskaps- och ledningsteori. Startar en uppsats om patientvård praktikplats som tredje års sjuksköterskestudent ger studenten möjlighet att utveckla sina kunskaper och färdigheter inom ledarskap och ledarskap redo för sin roll som kvalificerad vuxen sjuksköterska.


Under min utökade praktikplats fanns det många möjligheter att utveckla dessa färdigheter och hantera min egen belastning av patienter och ordna många komplexa aspekter av deras vård. Under denna placering skulle en 88-årig patient, kallad fru A, skrivas ut från ett rehabcenter efter återkommande fall, problem med säkerheten i hemmet och självförsummelse, remissen hade gjorts av en berörd allmänläkare. Fru A hade tillbringat de senaste 6 veckorna med att få holistisk multidisciplinär vård, inklusive; intensiv sjukgymnastik, arbetsterapi och omvårdnad. Fru A hade gjort mycket förbättringar och kunde säkert administrera sin egen medicin. En av fysioterapeuterna som hette Ken, hade kommenterat under överlämningen att fru A hade verkat förvirrad under deras session tillsammans, uppsats om patientvård, och frågade om sjuksköterskorna skulle gå in uppsats om patientvård recensera henne.


När hon besökte fru A stod det klart att hon inte var det uppsats om patientvård, och verkade förvirrad. Efter diskussion med min mentor kände jag att fru A inte var säker att administrera sin egen medicin. Jag rekommenderade patienten att låta rehabiliteringspersonalen administrera hennes medicin, uppsats om patientvård. Fru A samtyckte till detta, vilket minskade en stor risk för att fru A skulle orsaka sig själv uppsats om patientvård. Jag delegerade till stödpersonalen för att få ett urinprov som testades och bekräftade att fru A hade en urinvägsinfektion, antibiotika ordinerades av hennes läkare.


Denna vårdepisod hanterades effektivt när den underliggande orsaken till patientens förvirring upptäcktes och behandlades, en riskbedömning slutfördes och en remiss gjordes omedelbart till läkemedelsledningen och en dossettlåda tillhandahölls till fru A för att hjälpa henne att hantera uppsats om patientvård egna mediciner på ett säkert sätt. Alla medlemmar i det tvärvetenskapliga teamet var helt engagerade i teamets syn på vård och detta underlättade effektiv och organiserad vård. Vården som gavs var patientcentrerad och lagarbete var en viktig del av att tillhandahålla denna vård. Först kommer en diskussion om vikten av självmedvetenhet och hur denna medvetenhet möjliggjorde ett mer självsäkert och förtroendefullt förhållningssätt för att hantera patientvården.


Självmedvetenhet måste betraktas som grunden för ledning och är en viktig färdighet och kvalitet som behövs i ledarskap, uppsats om patientvård. Om du vill ge vård som håller en hög standard och förbättra din egen prestation som en skicklig vårdpersonal måste du hantera det kognitiva, affektiva och beteendemässiga jaget för att effektivt kunna engagera dig i terapeutiska relationer. Utan att vara självmedveten, erkänna personliga och kulturella övertygelser och förstå mellanmänskliga styrkor och begränsningar är det omöjligt att etablera och upprätthålla goda relationer med medarbetare och patienter. Detta relaterar till behovet av att maximera potentialen och uppnå en känsla av personlig uppfyllelse, kompetens och prestation Maslow. Det är viktigt som sjuksköterskestudent att vara helt medveten om styrkor och svagheter, och att vara medveten om eventuella begränsningar, självmedvetenhet hjälper att utnyttja styrkor och uppsats om patientvård med svagheter Walshe och Smith För att förstå omvårdnadsledning är det avgörande att förstå vad omvårdnadsledning är och teorin bakom det.


En annan definition av ledning är en process genom vilken organisatoriska mål uppnås genom tillämpning av kompetens och användning av resurser Huber, com, Borkowski, N. Cameron, K, uppsats om patientvård. och Whetten, D. Gopee, N. och Galloway, uppsats om patientvård, J. Huber, D. DU SÅG. B Saunders Company. McGregor, uppsats om patientvård, D. Den mänskliga sidan av företaget. Ledarskap och motivation. Sullivan, E. Och Garland, G. WalsheK. Och SmithJ. Taggar: gratis uppsatshanteringsteori. Kategori: Gratis uppsatserHälsa. Om du gillade den här artikeln, prenumerera för att få mer precis som den. Inklusive studenttips och råd. Klicka här för att ställa en fråga om den här artikeln.


Hem Vår berättelse Varför WritePass? En reflekterande uppsats baserad på en episod av patientvård. rodrigo 3 december, uppsats om patientvård, WritePass - Essay Writing - Disputationsämnen [TOC] Introduktion Referenser Relaterade. Prenumerera Om du gillade den här artikeln, prenumerera för att få mer precis som den. Grunderna för sjukgymnastik ». Prenumerera Ange din e-postadress nedan för att få användbara studentartiklar och tips. Fel, gruppen finns inte! Kontrollera din syntax! ID: 2. Toppinlägg på WPJournal Uppkomsten av artificiell intelligens i skrivarbranschen. WritePass Journal © The WritePass Journal.


Alla rättigheter förbehållna. Premium WordPress-teman.





fru till baduppsats



Denna modell är extremt utbredd i Storbritannien och den används som en checklista vid inläggning för att få så mycket bakgrundsdata om patienten. Personliga uppgifter som namn, ålder, adress, smeknamn, religion och bostadsstatus registrerades. Information registrerades också om eventuella inblandade myndigheter, tillsammans med anhöriga och kontaktuppgifter samt uppgifter om allmänläkaren. Holland uppgav att dessa uppgifter bör vara korrekta och läsbara så att de närmaste anhöriga lätt kan kontaktas vid eventuella problem om patienten. Namnet och åldern är också avgörande för att korrekt identifiera patienten för att undvika misstag.


Att veta vilken typ av jobb patienten gör eller vilken typ av hus hon bor i hjälper till att indikera hur patienten kommer att klara sig efter utskrivning. Holland insisterade också på att religion skulle vara känd om patienten skulle vilja ha lite privatliv under böner, och detta borde inkluderas i vårdplanen. Den andra bedömningen som skulle göras fokuserade på fysisk bedömning och livets aktiviteter. Barrett, Wilson och Woollands föreslog att när man frågar om livets aktiviteter bör två faktorer tas upp: vanliga och nuvarande rutiner. Under fysisk bedömning visade Kate ansträngda, hörbara andningsljud och andfåddhet. Användning av tillbehörsmuskler och utvidgning av näsan noterades också. Hon var upprörd och orolig.


Att ta och registrera observationer är mycket viktigt eftersom det hjälper till att inse betydelsen av förändringar i vitala tecken. Carpenito-Moyet uppgav att det är viktigt att ta de första observationerna före eventuella medicinska ingrepp, för att hjälpa till med diagnosen och för att bedöma effekterna av behandlingen. Hur påverkade allt detta hennes förmåga att ge dig information under bedömningen? Hur gav informationen, Kate eller dottern? Påverkade detta hur frågorna ställdes?


Eller den information som erhållits? Kunde Kate svara på alla frågor? Visste dottern svaret på alla frågor? Bland de behov som identifierats kommer andnings- och personlig hygienrengöring, som är prioriterade behov, att utforskas. Andning kommer att diskuteras först som ett underliggande problem som Kate presenterade innan hon gick vidare till personlig rensning. Hos gamla människor blir musklerna mindre effektiva, vilket resulterar i ökade ansträngningar att andas, vilket orsakar en hög andningsfrekvens.


Wilkinson förklarade att en målsättning är ett kvantifierbart och märkbart kriterium som kan användas för utvärdering. Målet i det här fallet skulle vara att Kate bibehåller normal andning, vilket normalt är 12–18 andetag per minut hos vuxna Mallon, och att öka luftintaget. Förskrivningen av vård för Kate berodde på bedömningen, som uppnåddes genom att övervaka hennes andningsfrekvens, rytm, mönster och mättnadsnivåer. Dessa dokumenterades varje timme för tidig identifiering av eventuell försämring av tillståndet; det uppmuntrade också tidig identifiering av insatser.


Avläsningar jämfördes med initiala avläsningar för att fastställa förändringar och för att rapportera eventuella problem. Den andra delen av planen var att ge psykologisk vård till Kate genom att involvera henne i hennes vård och informera henne om framstegen, för att minska ångesten. Barrett, Wilson och Woollands angav att det är mycket viktigt att ge psykologisk vård till patienter som har dyspné för att de får panik och blir oroliga. Att kontrollera och registrera andningsfrekvens och mönster är mycket viktigt eftersom det är det enda bra sättet att bedöma om denna patient förbättras eller försämras, och det kan vara en mycket användbar metod för sjuksköterskor att utvärdera vården av patienten Jamieson Mallon sa att, om andningshastigheten är mer än 20 indikerar det att kroppen försöker öka sitt intag av syre för att möta ovanliga krav.


Detta kan hända även efter träning, inte bara hos personer med andningsproblem. Blows Griffin och Potter uppgav att andning normalt är tyst, och därför om de är hörbara indikerar det andningssjukdom, väsande ljud indikerar bronkiolförträngning. Syremättnadsnivån övervakades också med användning av en pulsoximeter. Med näskateter kunde Kate kommunicera med sjuksköterskorna och hennes dotter vad sägs om komfort?. Det maximala utandningsflödet övervakades och registrerades för att identifiera det obstruktiva andningsmönstret som äger rum vid astma Hilton. Detta är en annan metod som används för att bedöma effektiviteten av de medicininhalatorer som astmatisk patient tar, och detta test bör utföras 20 minuter efter att medicinen har absorberats.


Kate observerades för eventuell blåhet i läpparna och munslemhinnan eftersom detta kan vara ett tecken på cyanos. Bronkodilatorer ges för att vidga bronkiolerna som är sammandragna på grund av astma, och kortikosteroider minskar inflammation i luftvägarna BNF b. Kate fick också antibiotika för att bekämpa infektionen eftersom läkaren vid auskultation fann att bröstkorgen inte var klar. Kate blev lugnad under vården, hennes dotter uppmuntrades att besöka sin mamma regelbundet eftersom hon brukade vara fast när dottern var i närheten. Ringklockan fanns alltid inom räckhåll för att ringa när det behövdes. Kate ammades i upprätt läge med kuddar och en profilsäng för att öka bröstkapaciteten och underlätta andningsfunktionen med hjälp av gravitationen Brooker och Nicol. I denna position var Kate bekväm och lugn medan andra vitala tecken kontrollerades.


Pulsfrekvens och temperatur kontrollerades och registrerades också, för om de höjs tyder de på infektion i blodet. NMC uppmuntrade lagarbete för att upprätthålla vård av god kvalitet. Kate hänvisades till andningssköterskan som är specialiserad på att hjälpa patienter med andningsproblem. Kate fick syrgas sedan inskrivningen; därför lärde hon sig om vikten av hälsosam andning och lärde henne om andningsövningar för att hjälpa henne att avvänja sig från syre. På grund av andfåddhet och förlust av rörlighet var det svårt för Kate att upprätthålla sin personliga hygien. Hygien är övningen av renlighet som behövs för att upprätthålla hälsan, till exempel bad, muntvätt och hårtvätt.


Huden är den första försvarslinjen, så det är viktigt att upprätthålla personlig rengöring för att skydda de inre organen mot skador och infektioner Hemming Field och Smith konstaterade att personlig rengöring också stimulerar kroppen, ger en känsla av välbefinnande och gör det möjligt för sjuksköterskor. att bedöma patienten holistiskt. Personlig hygien är särskilt viktigt för äldre eftersom deras hud blir ömtålig och mer benägen att bryta ner Holloway och Jones. Detta beror på långsammare epidermal cellförnyelse och en minskning av kollagen Hess. Därför var detta behov mycket viktigt för Kate; hon behövde behålla sin hygien som hon brukade, innan hon blev sjuk.


Målet för att möta detta behov var att upprätthålla personlig hygien och komfort. Vårdplanen som föreskrivs innebar att man först fick medgivande från Kate och förklarade vad som skulle göras. Att identifiera vanliga vanor hjälper individer att behålla sitt sociala liv om saker och ting görs enligt deras önskemål. Även om Hemming sa att alla människor behöver personlig hygien, hävdade Holland att det är viktigt att fråga patienterna hur de känner för att bli städade, särskilt underlivet. Hon föredrog att tvätta sig dagligen, duscha och tvätta håret en gång i veckan och en munsköljning varje morgon och innan hon går och lägger sig. Kate fick hjälp med personlig vård efter att ha fått sin medicin, särskilt nebulisatorn. Individer med astma upplever andnöd när de är fysiskt aktiva Ritz, Rosenfield och Steptoe Efter att ha tagit medicin kunde Kate delta under personlig hygien.


Enligt NMC:s riktlinjer om konfidentialitet a bör integritet och värdighet upprätthållas när man ger vård till patienter. Därför, närhelst Kate fick hjälp med personlig vård, säkerställdes det att skärmarna var stängda och att hon var ordentligt täckt. Field och Smith föreslog att att hjälpa en patient med personlig hygien är den tid som sjuksköterskor kan bedöma patienten holistiskt. Eftersom Kate var orörlig var det mycket viktigt att kontrollera hennes tryckområden för eventuell rodnad. Hon kontrollerades också för blekhet, gulsot, cyanos eller torr hud som behövde uppmärksamhet. Vården sköttes alltid efter hennes önskemål. Kate kunde tvätta och klä sig själv med minimal hjälp. Hon skrevs ut på ett kontinuerligt vårdpaket omfattande vård tre gånger om dagen, även om utskrivningen försenades med en vecka så att vårdpaketet kunde vara klart.


Modellen för de tolv livsaktiviteterna följdes på det hela taget framgångsrikt. Sjuksköterskan samlade in subjektiva och objektiva data, vilket gjorde att en omvårdnadsdiagnos kunde formuleras, mål identifieras och en vårdplan konstrueras och implementeras. Men denna lägre nivå av integritet måste balanseras mot att orsaka oro för patienten. Detta var mycket viktigt på grund av effekterna av potentiell panik på andningen; därför var detta den korrekta balansen att göra. Detta är ett bra exempel på användning av interprofessionell kompetens, eftersom ett antal olika avdelningar var involverade i att skapa och implementera vårdplanen. Systemet var dock inte så effektivt som det borde ha varit: Kate tillbringade onödig tid på sjukhus efter tillfrisknandet eftersom vårdplanen ännu inte var på plats.


Bedömningen kan också ta lång tid, särskilt med äldre som vanligtvis är långsamma att svara. Därför behövs mer tid för att vara säker på att de nödvändiga framstegen har uppnåtts innan ytterligare åtgärder tas. Men dålig personalstyrka påverkar också prestation inom detta område, en observation som stöds av Royal College of Nursing. En av fysioterapeuterna som heter Ken, hade kommenterat under överlämningen, att fru A hade verkat förvirrad under deras session tillsammans, och frågade om sjuksköterskorna skulle gå in och recensera henne. När hon besökte fru A var det tydligt att hon inte var sig själv och verkade förvirrad. Efter diskussion med min mentor kände jag att fru A inte var säker att administrera sin egen medicin.


Jag rekommenderade patienten att låta rehabiliteringspersonalen administrera hennes medicin. Fru A samtyckte till detta, vilket minskade en stor risk för att fru A skulle orsaka sig själv. Jag delegerade till stödpersonalen för att få ett urinprov som testades och bekräftade att fru A hade en urinvägsinfektion, antibiotika ordinerades av hennes läkare. Denna vårdepisod hanterades effektivt eftersom den underliggande orsaken till patientens förvirring upptäcktes och behandlades, en riskbedömning slutfördes och en remiss gjordes omedelbart till läkemedelsledningen och en dossettlåda tillhandahölls till fru A för att hjälpa henne att hantera sitt eget mediciner säkert. Alla medlemmar i det tvärvetenskapliga teamet var helt engagerade i teamets syn på vård och detta underlättade effektiv och organiserad vård.


Vården som gavs var patientcentrerad och lagarbete var en viktig del av att tillhandahålla denna vård. Först kommer en diskussion om vikten av självmedvetenhet och hur denna medvetenhet möjliggjorde ett mer självsäkert och förtroendefullt förhållningssätt för att hantera patientvården. Självmedvetenhet måste betraktas som grunden för ledning och är en viktig färdighet och kvalitet som behövs i ledarskap. Om du vill ge vård som håller en hög standard och förbättra din egen prestation som en skicklig vårdpersonal måste du hantera det kognitiva, affektiva och beteendemässiga jaget för att effektivt kunna engagera dig i terapeutiska relationer. Utan att vara självmedveten, erkänna personliga och kulturella övertygelser och förstå mellanmänskliga styrkor och begränsningar är det omöjligt att etablera och upprätthålla goda relationer med medarbetare och patienter.


Detta relaterar till behovet av att maximera potentialen och uppnå en känsla av personlig uppfyllelse, kompetens och prestation Maslow. Det är viktigt som sjuksköterskestudent att vara helt medveten om styrkor och svagheter, och att vara medveten om eventuella begränsningar, självmedvetenhet hjälper att utnyttja styrkor och hantera svagheter Walshe och Smith, För att förstå omvårdnadsledning är det avgörande att förstå vad omvårdnadsledning är och teorin bakom det. En annan definition av ledning är en process genom vilken organisatoriska mål uppnås genom tillämpning av kompetens och användning av resurser Huber, com, Referenser Borkowski, N. Gopee, N. och Galloway, J. DU SÅG. B Saunders Company. Maslow, A.


Sullivan, E. Och Garland, G. Den här uppsatsen skrevs av en studiekamrat. Du kan använda den som exempel när du skriver din egen uppsats eller använda den som källa, men du måste citera den. Utforska hur människokroppen fungerar som en enhet i harmoni för att leva. En reflekterande uppsats baserad på en episod av patientvård.. Gratis uppsatser - PhDessay. En reflekterande uppsats baserad på en episod av patientvård. com, apr 02, Accessed January 7, com , apr Undermålig patientvård av hälso- och sjukvårdsleverans Undermålig patientvård är en term som ofta används för att beskriva vårdorgan som inte möter sjukvården på ett lämpligt sätt. Davis Weiss The Patient Protection and Affordable Care Act är en federal lag som undertecknades i lag i Amerika av president Barack Obama den 23 mars.

No comments:

Post a Comment